Ergotherapie

In 2010 studeerde ik af aan de AP hogeschool als ergotherapeut. Ik ging meteen aan de slag in de geriatrie, een keuze waarvan ik nog steeds geen spijt heb. Vandaag kan ik zeggen dat ik er al een boeiende loopbaan heb opzitten waarin ik uitgegroeid ben tot de ergotherapeut die ik vandaag ben. Het leek me tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan en te starten als zelfstandig ergotherapeut in bijberoep. Zo kan ik de kennis die ik opdeed in het werkveld integreren in thuissituaties.

Mijn doel is dan ook om ouderen te ondersteunen in de thuissituatie zodat ze zo lang en zelfstandig mogelijk, maar toch opeen kwalitatieve manier in hun eigen woonomgeving kunnen blijven. Soms zijn er maar minimale aanpassingen nodig om dit te kunnen realiseren.

U kunt bij mij terecht voor:

  • Onderzoek van de functioneringsmogelijkheden en beperkingen
  • Oefensessies. bv: training om orthesen, prothesen of technische hulpmiddelen te leren gebruiken
  • Informatie-, advies- en opleidingssessies
  • Eindrapport voor geneesheer-specialist in revalidatie en huisarts

Ik ben een erkend ergotherapeut waardoor bovenstaande items grotendeels terugbetaald worden door de mutualiteit.

Praktisch

Een kennismakingsgesprek is steeds vrijblijvend. Tijdens dit gesprek kunnen we de mogelijkheden bespreken en de problemen in kaart brengen. Is het moeilijk om u te verplaatsen om welke reden dan ook, dan is een huisbezoek zeker mogelijk. Na het kennismakingsgesprek gaan we samen aan de slag.