Tabakoloog

Individueel, bedrijven, gemeenten
Maak een afspraak

Wat doet een tabakoloog?

Een tabakoloog weet ongeveer alles over roken en over hoe je ermee stopt. Hij of zij is dus je rookstopcoach. Wat een tabakoloog niet doet, is controleren. Stoppen met roken doe je uiteindelijk toch zelf. 

Individueel advies 

Hoe gaat dat, zo’n eerste keer bij een tabakoloog? Je vertelt wanneer je precies rookt en hoeveel. Zo krijgt de tabakoloog een beter beeld van jouw rookgedrag. Van daaruit vertrekken jullie om je helemaal van de sigaret af te helpen. De kans dat je met de hulp van deze coach stopt met roken is 4 keer groter dan wanneer je het op je eentje probeert. Ga je liever niet alleen? Vraag dan of je iemand mag meenemen.

In het begin ga je elke week naar de tabakoloog. Zo word je goed begeleid en hou je het stoppen beter vol. Vanaf het 3de à 4de gesprek zal er alsmaar meer tijd tussen de sessies zitten. Hoeveel gesprekken je nodig hebt om helemaal te stoppen met roken bepaal je zelf, in samenspraak met de tabakoloog.

 

Groepsessies

In 8 sessies onderneem je een rookstoppoging in groep onder begeleiding van een tabakoloog. Het voordeel van stoppen in groep is dat mensen zo steun vinden bij elkaar. Iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen, jullie kunnen veel delen en lachen samen. 

Aanbod voor bedrijven

Tabakoloog Britt voorziet ook een aanbod voor bedrijven. Meer informatie via britt.vandevoorde@gmail.com